Over ons

“Ik praat niet over mijn problemen, want da’s voor schut”, “Ik heb jaren moeten zoeken naar hulp en werd van het kastje naar de muur gestuurd”, “Als je eenmaal in de ggz komt, dan kom je er nooit meer uit” Dit zijn uitspraken die we veel hebben gehoord van jongeren in de afgelopen tijd.

Waarom krijgen jongeren vaak niet op tijd de hulp die ze nodig hebben? Dit vroegen wij ons af, gefrustreerd vanwege hoe vaak het fout gaat en hoopvol dat het beter kan. Een tweede vraag was: Hoe kunnen we voorkomen dat jongeren psychische zorg nodig hebben? Het Youthlab is uit deze twee vragen geboren; een platform waarop we samen naar antwoorden kunnen zoeken zodat we oplossingen kunnen vinden voor de jongeren in Den Bosch. Alle jongeren in Den Bosch moeten zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Alleen kunnen we het niet, dat was direct duidelijk – we moeten samenwerken, samen met jongeren en samen met alle instanties en organisaties die met jongeren te maken hebben.

Een Bosch 

stadsnetwerk

 

Het YouthLab is daarom een Bosch stadsnetwerk, een kenniscentrum en een proeflokaal. Het initiatief is gestart bij het CAP (Centrum Adolescenten Psychiatrie onderdeel van Reinier van Arkel), met en door jongeren en zorgprofessionals. De beweging werd al snel uitgebreid met PowerUp073 en de GGD en is een nog altijd groeiend netwerk van jongeren en organisaties die lijnen leggen, knooppunten definiëren en stations aansluiten. Ook jij kunt een waardevolle bijdrage leveren!

Contact us